Bildgalleri


Här avlämnar vi dagrapporter med bilder från en del av de evenemang vi varit och besökt på sistone.

 

Om ni ser någon bild som ni gillar och vill skriva ut eller spara eller använda för annat ändamål, tveka inte att höra av er till webmaster@dansairad.nu. De bilder som ligger här är optimerade för att kunna visas någorlunda snabbt via modem. Jag har originalen (som är i bättre kvalitet) om ni känner att ni skulle vilja ha dem.

 

Håll till godo!

 

Dansa I Rads 5-årsjubileum 31 maj 2008

 

Här finns lite bilder från vårt jubileum. (Med reservation för att dom kommer att tas bort)

 

 

 

FUN FUN Competition 27 oktober 2007

 

Några bilder från tävlingarna 1 2 3 4 5

prisutdelning 1 2 3 4 5 6

Och våra egna tävlande från DIR

 

Motiveringarna till dom vinnande lagen:

 

1. Freaky Girls - Funky Chicken
Snyggt intro, som fick igång både publik och domare.
Temat följde genom hela framträdandet.
Kycklingarna visade prov på dansglädje, utstrålning och fantastiskt närvaro.

2. 1000 och en natt - Not Like That
En mycket väl genomarbetat och snyggt framförande.
Suveränt samspel i gruppen. Utnyttjade musiken och kostymen maximalt.

3. Gruvliga damer - Pon De Replay
Damerna visar att inget är omöjligt fastän man är till åren kommen.
De skänker verkligen hopp om framtiden.
 

 

 

Terminsavslutning 2 december 2006

 

Några bilder från julavslutningen:

1   2   3   4   5   6   7   8   9

 

 

 

FUN FUN Competition i Tierp 1 oktober 2005

 

Äntligen var det dags för tidernas första FUN FUN Competition i samarbete mellan Kickin’ Crows och Dansa I Rad!!!

 

Alla hjälpte till med förberedelserna. Carola pekade med hela armen och Annica tejpade för glatta livet och alla gäster välkomnades av dessa glada tjejer!

 

DJ för dagen var allas vår Marcus och han spelade all musik till den härliga mixen av öppen dans, workshops, individuella tävlingar samt teamtävlingar. Men ingen dansdag utan fika och fikande!

 

Dagens domarpanel bestod av Pernilla, Caisa, Monika, Therese och Lena. Dessa hade ett svårt jobb att bedöma både de individuella tävlande och teamtävligen.

 

Två bejublade workshops hölls under dagen, bland annat av vår egen Mia som lärde ut en sprillans ny Dancin’ Mamas dans. Intresset var översvallande!

 

Två av de åtta olika teamen som tävlade denna lördag var Dansa I Rads egna Team Variation, som var så coola samt Ruspudlarna, som kammade hem GULDET. Klara, färdiga, dansa och kör!

Några av de övriga teamen var Cadillac Ladies med Curt från Kickin’ Crows, Happy Ladies från Happy Feet, Dirty Ladies från King Creek Kickers och tjejerna från Coppermine Kickers.

 

Vid prisutdelningsceremonin belönades alla duktiga tävlanden med ett diplom. Ettorna, tvåorna och treorna i varje klass fick även varsin medalj. Domarna fick även de med sig presenter hem.

 

Ingen dansdag är fulländad utan avslutande matpaus, så även denna. Vi var ju tvungna att ladda med lite extra vitaminer och mineraler så vi säkert vet att vi orkar med kommande evenemang!

 

Dansa I Rad och Kickin' Crows tackar ALLA, dansare, tävlande, domare, publik samt alla som har hjälpt till att göra detta evenemang möjligt!

 

 

 

Scooter Lee, Bålsta 24 september 2005

 

När vi kommit på plats var det bara att köra igång och dansa. Både fika och mat serverades, chefsgrillaren fick slita hårt.

Kvällens höjdpunkt dök upp på scen och underhöll med sång, prat och även utlärning. Mr DJ fick vara med på både golvet och scenen för att stöda alla dansare. Dansgolvet var fullt under hela konserten.

Kvällen tog tyvärr slut och det var bara att åka hem.

 

Tack Crazy flutters och "Mr DJ" för en trevlig dag.

 

 

 

Prova på 22 augusti 2005

 

Dax för årets första prova på-tillfälle där Monica med C, Eva och Monika med K körde igång första passet.

Efter en stund serverades det sedvanligt fika i lokalen. Våra duktigare deltagare dansade för fullt hela kvällen.

 

Vi ser fram emot att se alla nya medlemmar under hösten.

 

 

 

Picknickdans i Södra Kolonin 14 augusti 2005

 

Vad lämpade sig väl bättre en söndag i augusti än att ha en picknickdans i Södra Kolonin?

Vi dansade och hade skoj hela dagen, men var man på picknick så var man! Vi lyckades med bedriften att äta och fika på både längden och tvären!

 

Stort tack till Kerstin,  Hasse, instruktörerna, alla dansare och vädergudarna för en solig, rolig, svettig och härlig dag!

 

 

 

Ålandsweekend 17-19 juni 2005

 

Fredagen den 17 juni var det ett drygt fyrtiotal förväntansfulla dansare på väg till Åland för att svänga våra ludna ben en hel helg, en del hade något drömskt i blicken. Efter en mindre fikapaus vid färjeterminalen var vi äntligen på väg över till Åland. På väg mot stugbyn så kom vi till en mindre bilfärja, där vi radade upp oss för ett gruppfoto.

 

Framme vid stugbyn blev det en riktigt snabb incheckning. När vi väl hade hittat våra stugor så åkte vi bort till danslokalen för att hinna dansa lite på fredagskvällen.

 

Väl framme vid danslokalen så hade Charlotte och hennes systerdotter fixat fika, så vi startade med en fika innan vi bjöd upp till dans. När vi väl hade börjat dansa så kunde ingenting stoppa oss (förutom en liten fikapaus), vi dansade bara önskedanser denna kväll. Det blev nästan fyrtio danser under kvällen, vi blev lite små”tlött” men fixade till det med en liten kvällsvickning. Här ser ni hur viktigt det är att fika, ”före och efter”. Tillbaks till stugorna så blev det lite nattsudd (som om vi inte var trötta ändå).

 

Lördagen den 18 juni började dansen kl 12 lokal tid. Under lördagen så kom det mer folk både från fastlandet och Åland. Det var dansare från ”Lighthouse Stompers” i Norrsundet, ”Kicking Crows” i Tierp, ”SHSD” i Uppsala, ”Dansa I Rad” i Skutskär och Charlottes dansare som var på plats som förgyllde denna danshelg. Vi körde efter danslistan och vi han även med en hel del önskedanser. Här ser vi några av SHSDs dansare som visade oss ”The Way”.

 

Efter några timmars dans, så blev dags för en workshop på en dans som ”Rednex Girls” (Mia & Therése) har koreograferat. Det är en kontradans som heter ”Banjos Of Alabama”. Det blev mycket skratt, fniss och även en vurpa till den. Helgens värdinna Charlotte slet med mat och fika för oss andra, men ibland dök det upp en favvodans för Charlotte.

Dags för en line-upp för en välbehövlig matpaus, för att vila fötterna och få lite energi i oss. Under dagen så hann vi även med att fika i det gröna, det var toppenväder hela helgen. I väntan på någon favvodans så roade vi oss med en och annan ”kapprumsutlärning”.

 

Efter matpausen så hann vi med både ”Cripple Creek” och ”Ghost Train”,  våra DJ’s hann även med en hel del önskedanser. Vid sexsnåret blev det dags för dagens andra workshop på en dans som heter ”Yamboo Summer”. ”Dancing Mamas” (Carola & Mia) har koreograferat, det var en sektionsdans på 100 counts..! En riktigt skön dans till en bra låt, en härligt somrig dans som även den blev poppis.

Klockan är 22.00 slagen och denna danshelg är till ända, vi hann med nästan 140 danser denna helg.

Vi är helt slut, men lyckliga . Lite ”nattsudd” orkade vi faktiskt med, även på lördagsnatten.

 

På söndagen var bara att städa stugorna och fara till färjan för överfart till fastlandet. Till allas stora glädje (nästan) så var Jussis kaffé öppet, så det blev till att klungfika, nästan alla hittade hit. Innan båten avgår hinner vi med en ”Yamboo Summer” vid terminalen. Dagen till ära hade vi en lite skygg DJ.

 

PS Ni kom väl ihåg att stretcha

 

Charlotte som var vår värdinna denna helg hade lagt ner ett ofantligt jobb på att vi skulle trivas (å de gjorde vi) med god mat (hemlagat, naturligtvis) och fika (hembakat, naturligtvis). Danslokalen var helt perfekt, med jättebra dansgolv och naturskönt område. Charlotte är nu våran fikatoppsdrottning.  

 

Tack till alla som gjorde Ålandseventet till helg i ”pudelrusets” tecken, hoppas på repris nästa år!!

 

 

Linedancekryssning 24-25 april 2005

Så var det äntligen dags för årets line dancekryssning till Åbo!

 

I Gävle hade ett helt gäng samlats. Hela bussen blev full av glada dansare. Ingela, som hade ordnat allt, såg till att vi fick godis på vägen. Självklart stannade vi även för att fika på vägen ner mot Stockholm och i bussen var det Kerstin som höll i allsången.

Dags att gå ombord mot dansen, men först lite "äta i rad", "äta i klunga" och "skåla i rad"!!!

Äntligen dags för dans, men det var trååååångt på dansgolvet. (Inte alls så gott om plats som vi i Dansa i Rad är vana vid.)

Funktionärerna skötte om musiken mm, till allas belåtenhet.

Det dansades åt all håll. Även i Sky Bar. Barerna fick mest sälja vatten till alla dansare. Men man kan vara glad ändå. Den enda gången det var gott om plats var när det var lite svårare danser.

 

Tyvärr så har även en line dancekryssning ett slut och vi gick mot hytterna för att komma av båten.

 

Stort tack till Ingela, Anders och Kerstin som ordnade vår trevliga resa!

Självklart även tack till alla funktionärer och andra deltagare på båten.

 

 

 

Öland - Påsken 2005

Dansa I Rad har samling i Tierps Kyrkby på långfredagsmorgonen. Alla ser förvånansvärt pigga och glada ut.

Sedvanlig stödfika måste så klart intagas i Södertäljetrakten. Risken för att falla ur är annars påtaglig. Hemska tanke!

På en så lång resa som Gävle-Öland så måste vi naturligtvis drabbas av lite bilkrångel! Som tur är finns det många villiga mekaniker som hjälper till!

 

Maria & Johnny hälsar välkommen på Bödabaden. Och vilka mer möter oss om inte våra kära dansvänner från Uppsala och Gotland.

Kycklingdrottningarna från Uppsala visar sig vara väl utrustade inför påsken och så klart värmer vi upp inför dansen hos dem!

 

Påsken på Bödabaden går ut på att äta, dansa, dansa lite mer och dansa ännu lite mer samt att på bästa Apor på Berget-manér gona sig i solen.

Även de hyperaktiva systrarna behöver återhämta sig mellan varven. Anders hjälper naturen lite på traven, så vi kan dansa även utomhus!

 

Även denna härliga påskhelg har ett slut, så vi säger tack och gonatt för den här gången!

 

 

Dansträning i Skutskär 15 februari 2005

Yehhaa, äntligen tisdag och dansträning. Efter intensivgruppens pass har vi 15 minuters fika innan vi bjuder upp till dans.

 

Vi värmer upp med skön ”Shiv-A-Ree”, till en riktigt cool låt. Vi fortsätter med ”Driftaway Cha Cha”.

Hhmm, vilken dans var det här? Jasså, var det den .

 

Flera av våra favoritdanser hann vi även med, bla. ”Stop It”, ”House Of The Blue Lights” och ”Ice Breaker”. Till ”The King & I” tränar vi även lite bilvaxning, vax on och vax off. "Mr Miyagi från Karate kid skulle vara riktigt stolt över oss."

 

Vi fyllde på med ”Maybe I Could”, ”What A Mom” och ”Shoop Shoop” innan vi tog oss en liten paus. Vi hann med ”Country Walkin" ett antal gånger under kvällen, även ”Ride Em' Cowboy” lyckades vi klämma in ett par gånger.

 

Se denna stilstudie på ”Paddys Reel”, det är både styrka och finess som krävs vid en riktig reel. Vi dansade ”Ghost Train” mot den främre och bakre väggen.

 

Efter flertalet  "pudelrus" är det tyvärr bara slut kvar.

Tänk, vad en danskväll går fort.

 

 

Neville Fitzgerald i Rotebro 12 februari 2005

 

SHSD & Phloor Phillers har bjudit in Neville Fitzgerald till Sverige helgen den 11-12 februari. På fredagen var han i Uppsala och på lördagen var han i Rotebro.

 

Lördagen besökte vi Rotebro för få en hel dag fylld med dans, fika och en massa nya roliga danser av Neville.

Kl. 13.00 bjöd Dj Bo Wallin upp till dans, dagen varvades med danslista, önskedanser och naturligtvis workshops av Neville Fitzgerald.

Kl. 14.00 hade Neville sin första workshop, vi fick lära oss rykande ny dans som heter ”Tic Toc 2” som var en riktig höjdare. Dagens andra workshop var ytterligare en höjdare som heter ”Verse 2” som är nya ”Can’t Stand Still”.  Neville hann med totalt fem stycken danser, varav en vals.

 

Vi fortsatte att dansa till danslista och hann även med ett flertal av Nevilles gamla danser som Tex. ”Never Gonna Leave”, ”Mysterious Girl”, ”Mmwaah!” och några av hans senaste hits som ”Same Old Ride” och ”Wanna Wanna”.

 

Några fikastunder hann vi naturligtvis med, en del bord var mer välfyllda än andra.

SHSDs fikagrupp gjorde oss inte besvikna den här gången heller.

Under dagen kunde man beskåda en del glada filurer och en del ännu gladare filurer.

 

Det förekom en hel del ”kapprumsutlärningar” under dagen här ser vi Neville, Julie, Caisa & Lena in action.  Efter matpausen fortsatte vi att beta av danslistan och vi line dancare kan det här med att dansa på rad. Vi fick Neville och Julie att ställa upp på en gruppbild med oss.

Neville och Julie tackas med en fin present av SHSD & Phllor Philla, även vi visade våran uppskatning.

 

Ett stort tack till SHSD & Phloor Phillers som bjöd in Neville Fitzgerald till Sverige.

Tack till Neville och Julie som kom och lärde oss ett koppel av nya och roliga danser.

 

 

Avslutningsdans i Skutskär 10 december 2004


Det är otroligt hur fort tiden går! Det har gått 14 veckor sedan vi hade vår första kurs och totalt blev det 36 utlärda danser i alla 3 grupper. Den här kvällen avslutar vi terminen med en kombinerad medlems- & avslutningsdans. Över sjuttio glada dansare kom för att fika och dansa en sista gång för i år.

 

Som vanligt var Nisse först på plats och hjälpte till med förberedelserna. Renarna och tomtarna hade kommit, så vi varvade upp CD-spelaren körde i gång med ”I Said I Love You” och höll tempot uppe med ”A Devil In Me” och ”Tush Push”. En liten paus innan vi kastar oss in i en ”Country Walkin’”  och ”Cowboy Charlestone”. Se sån stil vi har på ”Have Fun, Go Mad”, ”Grundy Gallop” och ”Signed, Sealed, Delivered”.

En ”Ride Em’ Cowboy” hann vi även med, när några jätteduktiga dansare i nybörjargruppen överraskade oss alla med en show. Ni var suveräna.

Efter showen så hann vi med en ”Foot Boogie” i kontra.

 

Innan fikapausen hade vår duktiga uppvisningsgrupp show med en dans som heter ”Hams Jam”, då började vi bli riktigt sugna på skinkmackan som fikakommittén bjöd på, den var riktigt god. Tack för allt jobb ni har lagt ner denna termin. Fika det gillar vi verkligen i Dansa i Rad. Vi hann även att dela ut några presenter till styrelsen. Även till er vill rikta ett stort tack för allt jobb ni har lagt ner denna termin.

 

Dax för ett fikaavbrott, ja då dansar vi mer och startar upp med ”Trick Me” och ”Chill Factor”. Är det golvet som lutar eller är det fotografen? Vi hann även med den populära dansen ”Doctor,Doctor” för att inte glömma ”Ghost Train” . Även Blackpooldansen ”Let’s Get It Started” hann vi med. ”Side By Side” är också en klar favvodans.

”Slappin’ Leather”, men den hade vi glömt, några som vi i alla fall kom ihåg var ”Reet Petite” och ”Tush Push” även ”Maybe I Could” satt som ett spätt.

En jätterolig termin är till ända, som tur är så är det snart kursstart.

 

En bamsekram till alla kursdeltagare som var med och gjorde danskvällen till ett roligt avslut på 2004.

En minst lika stor kram till fikakommittén & styrelsen för allt jobb ni har lagt ner för att vi ska ha det trevligt!

 

Med detta önskar vi (Mia, Therése, Monika, Eva & Thomas) en riktigt god fortsättning på det nya dansåret!

 

 

World Masters 2004, Blackpool England.

 

Torsdag förmiddag och äntligen är vi på väg mot World Masters i England. På väg till flygplatsen så stannar vi till och tränar på några danser...eller? Nu är vi snart i England, förväntansfulla och glada.

I väntan på förbindelseflyg till Blackpool så tränar vi på höger och vänster, det gick inge vidare.

 

Fredag, typiskt enda värmeböljan på hela sommaren infaller när vi ska dansa hela helgen.

väg till Winter Gardens, förväntningarna var höga (och vi blev inte besvikna). Winter Gardens har en av världens största Ballrom sal.

Kl 10.00 kör dom igång och det blir hårdkörning direkt, mellan 11.00 - 17.00 är det workshops som avlöser varann hela tiden, på TVÅ ställen samtidigt och det är över trettio grader inne, pust. 

Uppe i Spanish Ballrom var det bl a Max Perry och Neville Fitzgerald och nere i lilla salen huserade bl a Chris Hodgson och Cato Larsen. De var några av alla otroligt trevliga människor som vi träffade under helgen.

Matpaus, det var inte direkt den "Nakna kocken" som stod i köket. Fish and chips, näe.

 

Tillbaka i Spanish Ballrom så är det Peter Metelnicks tur att göra oss glada med en ny dans. Vi såg så glada (eller förvirrade) ut så han ville vara med på bild med oss.

På kvällen från 19.30 till efter midnatt är det social dance och då dansas det av bara den. Det blir allt från "Wave On Wave" till "Stop It" live med mannen med guldstrupen, Rick Guard. Under kvällen så dansar Guyton Mundy en dans som heter "Let's Get It Started". Vilken cool dans!

 

Lördag, lika varmt idag. I Spanish Ballrom startar Frankie Cull första passet med en utlärning av "Push". Efter Cull är det dags för Kate Sala ha workshops och lär ut "A Devil In Me" som blir en av dom populärare danserna under helgen. Även Kate vill vara med på ett gruppfoto. I lilla salen så hinner vi med en utlärning med Alan Birchall innan det blir dags för mat, idag blir det indiskt.

Efter maten bär det av till Spanish Ballrom, för nu är det dags för Guyton Mundy och honom vill man inte missa. Till vår stora glädje är det utlärning på "Let's Get It Started" helgens dans. Vi och Guyton.

 

Vi hann även med att fika ett par gånger under helgen. Innan kvällspasset så lyckades vi svenskar hinna med ett gruppfoto.

Lördagskvällen blir fylld av dans (det blev fullt på golvet) och en helt fantastisk show av Masters In Line. Under kvällen så fick vi sällskap av Rob Fowler, koreografen till bl a "Stop It". Även Tom Mickers dök upp och spred en viss glädje... På golvet kunde man även se bl a Steven Sunter. Även våra goda vänner från Sundsvall hade det riktigt trevligt.

Vid halvtvåtiden på natten så var det dags att krypa till kojs, men först fyllde vi på våra förråd med salt och vatten.

 

Söndag, sista dagen. Kl 10.00 öppnade Winter Gardens och vi började med önskedanser i Spanish Ballrom innan Neville Fitzgerald hade workshops. Under söndagen var det final och prisutdelning i den stora Ballrom salen, av det hann vi inte att se för vi hade fullt upp med att dansa! Under eftermiddagen kom koreograferna upp och hade genomgång på danserna dom har lärt ut under helgen, kanonbra. Vi hann även med helgens dans "Let's Get It Started". Guyton stannade kvar en stund och försökte lära oss en del coola steg. Vi tränade och tränade, men det är en bit kvar innan stegen sitter.

 

Suck, nu är det bara hemresan kvar...

 

En fantastisk helg i England, med de absolut bästa koreograferna, instruktörerna och alla härliga danskompisar. Så vi åker dit i sommar igen. 

 

Countryfestivalen 2004 (30 juli-1 augusti)

 

Vi började dansandet på fredagen med ett fåtal dansare, men det dök upp fler. Det dansades både med hopp och utan. Det hölls under dagen ett flertal prova-på-tillfällen. Publiken njöt av vädret och dansen. Några dansade på gräset, medan andra dansade på dansgolvet. Några gånger under helgen fick vi bryta dansen för att golvet skulle skruvas ihop, denna gång påhejade av små framtida dansare? Några av de DJ's som spelade all musik under helgen. Mer prova-på genomfördes under kvällen. När vi inte kunde dansa ute längre p.g.a. fukt på dansbanan, flyttade vi in i Bergsmanssalen.

 

Under lördagen var det betydligt fler dansare som hade hittat till Furuviksparken. Vi hade prova-på även på lördagen, med bl.a. Sweet16. Våra DJ's spelade önskedanser. Det hanns med två stycken workshops bl.aa ”Land Of The Navajo”. En del glada typer kunde man beskåda runt dansbanan, även vid försäljningsstånden hittade vi på en del glada människor. Vid tiotiden på kvällen blev dags att köra igång CD-spelaren i Bergsmanssalen. Vi fann även några ”panelhönor” inne i Bergsmanssalen under lördagskvällen. Vid elvatiden vandrade många av oss ner till stora scenen för att lyssna på Marty Stuart i förhoppning om att få höra låten ”Sundown In Nashville”, som vi dansar den suveräna valsen ”Sundown Waltz” till, och det fick vi!

 

Under söndagen var det några som fortfarande inte var danssugna! Vi dansade bl.a. Bobbie Sue.

Efter en hel helgs dansade så var det bara att massera vaderna och ta ett bad.

 

Ett stort tack till alla dansare, DJ's och övriga inblandade som gjorde denna helg så rolig!!!

 

Familjekväll i Gårdskär 1 juli  2004

 

Dansa I Rad och Abbhead Stompers gemensamma kvällsdans körde igång redan innan musiken startade. Det dansas och dansas Southern delight. Även under pausen tränas det en del. En kontradans hanns också med.

 

Tack till Ingela & Anders som arrangerade och till Erik i Abbheadstompers som spelade musiken.

 

Tisdagsdans i Boulognerskogen 29 juni 2004

 

Viss städning behövs innan man kan dansa. Är det snygga lines idag? Dansen fortsätter denna dag då vi för en gångs skull har sol. Efter pausen dansar vi vidare, och hinner även med en Take a breather.

 

Linedancens Dag i Hamrånge 19 juni 2004

 

När det är dans är det bara att köra igång direkt. Hilkka lär ut lite danser innan det är dags för paus då folk förskjunker i funderingar på vad som menas med alla ordvitsar. Under pausen får vi underhållning och vissa danser lärs ut på gräsmattan. Vi dansar vidare efter pausen och hundarna på besök drar till sig en del uppmärksamhet.

 

Tack till Lighthouse Stompers för en jättetrevlig helg.

 

Öland - påsken 2004

 

Natten till långfredagen så träffas elva förväntansfulla Dansa I Radare hemma hos Monika & Marcus för en fika innan det bär av till Öland .

Vi hinner även med en morgonfika i det gröna. Väl i Borgholm så intar vi en lunch på en uteservering.

 

Bödabaden, äntligen framme. Vilka träffar vi där om inte våra vänner från Gotland.

Lena & Maria som är våra instruktörer denna helg drar i gång första passet. Vi hann med en liten fikapaus mellan passen på långfredagen. Andra passet så har Lena utlärning på Cliche’. Senare på kvällen så är det allmändans fram till ett-tiden.

 

Påskafton. Dags för första passet av totalt tre dubbel pass. Under dagen så hinner vi med att gratulera Ingmar och får äta en jättegod tårta som Majsan har införskaffat. Lena drar igång andra passet och vi får lära oss Hot Fudge.

Påskafton kväll äter vi traditionsenligt en god buffé. Efter maten bjöds vi på en mycket uppskattad show som handlade om dansens historia. Det började med Afrikansk dans (våran Anders är till vänster). Det följdes av munkdans och dansande....munkar. Det var även dansande magar. Efter showen så var det allmändans resten av kvällen och en bit in på natten. En stilstudie i Dubble Cheese Burger. Maria och Lena skötte musiken även på kvällarna.

 

Söndag. Maria i full färd med en utlärning av X-Cuse Me. Vi dansade även Fields Of Gold.

Det har även blivit tradition med ”kapprums utlärning” mellan passen, det blev även i år.

Här har vi Jonny från Ytown som lär oss Miss Lizzy, och våran Mia visar hur man mjölkar kor i The Bucklehuckle. Skåne gänget visade hur man kan flyga till musik.

Även dom lite mindre dansarna visar varandra roliga danser.

Sista kvällen allmännadans drar igång, vi hann man bla med Paddys Reel, The Bucklehuckle, Leave It UpX-Cuse Me och en massa  andra danser. En del roliga och en del ännu roligare danser.

 

Måndag, frukost en hel helg fylld av dans, mat och underbara människor är över. Vi hade en helt underbar helg.

Vi han också med ett gruppfoto med våra vänner från Astu Stomper från Gotland innan det bar hemåt igen, det är tur att vi dansare reser med en liten packning.  

 

Nästa säsong kommer Johnny och Maria från Stockholm ta över Bödabaden Dance Resort. Vi önskar dom lycka till.

 

En bamse kram till alla som var på Bödabaden, både arrangörer och dansare.

 

Inbjudningsdans i Skutskär 27 december 2003

 

Så var det dags för mellandagsdans igen! Vi har ju numera skapat en tradition av att under det enorma kursuppehåll som normalt inträffar mellan höst- och vårtermin se till att skapa ett rejält danstillfälle så att man får bli av med både julkalorier och danssug.

 

Vid 13-tiden hade vi börjat förbereda vad som komma skulle. I köket ser vi dessa tre flitiga filurer som är i full färd att fixa fika och mat till dansarna. En fjärde hittar vi här. Men... vad är det här? Sitter de och degar? Jaha, det var DJ:arna som förberedde sina spelningar genom att "fika upp sig" ordentligt...

 

Klockan slår tre och gästerna börjar välla in. Vi kör igång dansen och folk verkar skratta och ha kul. Vissa spexar visst mer än andra.

 

Traditionen trogen håller Mia en utlärning på en dans som heter Bucklehuck. (Låten heter Hucklebuck. Koreografen saknar minsann inte fantasi...) Therése är inte sen att "kontra". Ursäkta ordvitsen. Hennes utlärning heter Be-bop-a-lula och är, just det, kontradans. Dansbeskrivningar finns under "Schema & Utlärda danser". Med över hundra personer i lokalen kräver denna dans både raka led och tungan rätt i mun, men det verkar ha gått bra med tanke på alla glada miner både på och bredvid dansgolvet.

 

Det verkade först rätt lugnt vid fikaförsäljningen, men vid femsnåret tar vi sedan en paus från dansgolvet och äter och fikar på löpande band. Pausen ska vara i 45 minuter, men det tar inte lång stund innan folk undrar var musiken tog vägen...  Ivriga rackare. Vi dansar både Southern Delight, In the Mood och andra roliga danser.

 

Något vi arrangörer reflekterade över under kvällen var att det verkade vara en vid spridning av klubbmedlemmar som hälsade på. Vi hittar Coppermine Kickers både här & där, Steel Line, West Mountain Linedancers, King Creek Kickers, Kickin' Crows, SHSD, Laugh-a-lot, Crazy Legs, Thunderboots, Lighthouse Stompers m.fl. och om inte det var nog verkar det som om Abbhead Stompers har lockat med hela gänget hit! Fantastiskt roligt! Vi hade även stilstudiebesök av blivande star dancers.

 

Stort tack till alla som hjälpte till att göra denna kväll så lyckad! Vi hoppas givetvis att kunna driva denna tradition vidare i många år framåt!

 

Tips: Om ni vill se lite fler bilder, kolla gärna in våra grannklubbars sidor. Vi vet att bl.a. West Mountain har hunnit före oss... Spana in länksidan.

 

 

Medlems- & avslutningsdans i Skutskär 12 december 2003


Det otroligt hur fort tiden går. Det har gått 15 veckor sedan vi hade våran första kurs och totalt blev det 41 utlärda danser i alla 3 grupper. Den här kvällen avslutar vi terminen med en kombinerad medlems- & avslutningsdans. Vi var över sextio glada Line Dancers som tog tillfället i akt att fika och dansa en ”näst” sista gång i år .
 

Ute i kapprummet välkomnas alla genom att våran härliga fika kommitté bjuder på glögg och pepparkakor. Kl 18.00 vevar vi igång CD-spelaren och bjuder upp till kvällens två första danser: Bye Bye (Piccolissima) & Live, Laugh, Love.

 

Det strömmar in glada dansare hela tiden, så det var bara köra vidare med Country Walkin' & Reelin' And Rockin'. Sen fortsätter med en toksnabb Footboogie. Här kombinerar vi Sweet 16 & Picknic Polka på ett mycket elegant sätt. Så här gör vi när Thomas missar inräkningen…så här när det blir rätt. Vi hann även med Oklahoma Swing innan vi blev glatt överraskade av luciatåget(!).


Luciorna och tomtenissarna var det snyggaste vi någonsin sett, så har dom coolaste namnet också; ”Lussa I Rad”.

Efter ”Lussa I Rads” uppvisning, så hade Mia utlärning på contradansen The Wild West och det verkade som den gick hem. Folk verkar ha väldans roligt iallafall!

Vid halv åtta tiden blev det dags för fikapaus, å fika det kan vi. När vi fikade hade Hasse & Kerstin ordnat med utlottning av fina priser. Här vinner Anders ett av alla fina priser. Vi tar även tillfället i akt och tackar våran eminenta styrelse för allt jobb dom har lagt ner under hösten.

Efter fikat värmer vi upp med en Ghost Train. Och efter denna roliga dans blir det en ”lugn” In The Mood. Det blir ingen ro, utan vi river raskt vidare med flera danser som Silver Threads, You On Me och Footboggie. Och när det är som allra trevligast har tyvärr klockan hunnit att blivit halv tio och vi inser att danskvällen har tagit slut...

 

En bamsekram till alla kursdeltagare som har varit med och gjort hösten och danskvällen till ett roligt avslut på 2003.

En minst lika stor kram till fikakommittén & styrelsen för allt jobb ni har lagt ner för att vi ska ha det trevligt!

 

Med detta önskar vi (Mia, Therése, Monika, Marcus & Thomas) en riktigt god fortsättning på det nya dansåret!
 

 

Masters in Line 15 november 2003


Den 14:e, 15:e och 16:e november var det storfrämmande i Täby. Då kom Masters In Line till Sverige för att hålla The Swedish Masters 2003 i samarbete med Stockholm LineDancers.

Lördagen den 15:e åkte ett gäng glada ”dansairadare” dit för att dansa benen ludna. Kl 11.00 öppnades portarna, det kördes igång med önskedanser blandat med workshops under dagen. Tyvärr så hade vi ingen kamera tillgänglig under eftermiddagen. När kameran (Thomas) kom vid femtiden, så visste han rent instinktivt var han skulle leta efter sina danskompisar, just det dom FIKAR .

Efter fika/mat pausen så är det dags att dansa loss igen. Det hann blir både Phloor Philla och Have Fun, Go Mad innan Rob & Pedro hade repetition på Fighter. Vi tyckte att de var imponerande duktiga instruktörer/koreografer, även om Pedro verkade ha lite för kul...

Efter repetitionen så dansade vi till önskedanser igen, ibland var det riktigt trångt på golvet.I vimlet av glada dansare så hittade vi på våra vänner från Astu Stompers. Vi träffade även på våra dalkullor från Coppermine Kickers. Alltid lika trevligt. Efter det blev det Rachels tur att ha repetition på några av dagens utlärda danser, vi hade inte mindre än tio danser att hålla reda på. Vi hann även med att ta ett gruppfoto, även ”Masters I Rad” fick vara med . Pedro och Paul höll även en privat kurs i vattengevär för "vår" Maria.

Vid tiotiden på kvällen så blev det Show av och med Masters In Line. Rob, Paul, Rachel & Pedro är fantastiskt duktiga dansare/koreografer och efter showen så visade några av våra duktiga ”dansairadare” hur man dansar Donegan's Reel. Ja, Maggie Gallagher har ju sagt att vi ska kicka högt...


När klockan slog tolv, var en storslagen danslördag är till ända. Med ömma huvuden & trötta fötter är det bara hemresan kvar. Vi kommer tillbaks nästa år.

 

Ett stort tack till Masters In Line & Stockholm LineDancers!

 

Halloweendans i Rotebro 1 november 2003

 

Lördagen den 1 november var det dags att styra kosan mot nästa dansäventyr. Den här gången var det Crazy Cats & SHSD som höll Halloweendans i Rotebro. Vi i Dansa I Rad tänker även på naturen, så vi passade på att samåka med våra vänner från Kickin' Crows i Tierp. Efter uppsamling & gruppfoto så bar det äntligen av till Rotebro.

Naturligtvis så startade vi upp med fika vid ankomst. Väl på dansgolvet så såg man den ena efter den andra ohyggligt skräckinjagande line dancaren och när rädslan hade lagt sig så var det bara att dansa loss!


Vi dansade på efter danslistan och efter en stund blev det dags för dagens första workshop-dans; Blame It On The Boogie som Maria i Crazy Cat höll i (Maria & Johnny). Efter workshopen så dansade vi på efter danslistan och blev riktigt skrämda emellanåt.

 

Klockan sex tystnade musiken för en kortare mat/fikapaus och det serverades otroligt goda mackor. Dessutom bjöds det dricka i form av blod i burk?! Under pausen passade två ”dansairadare” på att ha kapprumsutlärning på Plusskeruskan (Porushka Poranya).


Efter pausen så blev det line dance-bingo. Efter bingon så var det workshop igen och den nya dansen vi fick lära oss hette Bye Bye Picolissima och det var en otroligt skön cha cha. Efter workshopen blev det danslista igen, här ser vi en stilstudie på Copperhead Road. Det fanns både små som stora otäckingar. Det blev även prisutdelning till den bäst utklädda. Priset gick till Carola i Kickin’ Crows. Grattis!

 

Vi dansade sedan vidare med bl a Southern Delight. Kvällen gick mot sitt slut, men vi i Dansa i Rad hann med en goding till innan kvällen var över.


På vägen hem så stannade vi trötta & hungriga på Restaurang Gyllene Måsen. Efter maten var vi både mätta, trötta och lyckliga...

 

Ett jättetack till Crazy Cat & SHSD. Den här Halloweendansen kommer vi inte att glömma!

 

Tierp 5 oktober 2003


Precis landat med flyg från Köpenhamn. Då inser vi att vi faktiskt hinner till Kickin’ Crows dans i Tierp!!


Våran chaufför Bo kör med sån elegans, så Mia får använda solglasögon.


Vi hinner fram precis till maten, bara det var värt en resa till Tierp. Som vi anade så var det en stort uppbåd med "Dansairadare" här. Efter maten kör Kickin' Crows igång igen, till en alldeles utomordentligt bra danslista! Vi får dansa bl.a. Haley's Comet och Footboggie.


Det fanns även tid till att kolla in Dig-Its sortiment på dansskor. Efter skoprovande så var det bara att dansa loss igen. Här följer en stilstudie på One Foot Kickin' och "Prusseluskan" (Porushka Poranya).


Kickin' Crows hade workshop före maten. Det var en dans som hette Tight Fitting Jeans. Den blev mycket uppskattad.


Här ser vi Dansairadare , SHSD:are & Coppermine-kickare i samklang.


En bamse kram till Kickin' Crows för en fantastisk söndag! Ett extra plus för den jättebra danslistan!

 

The Deans i Köpenhamn 4 oktober 2003


Fredagen den 3 oktober åker fem förväntansfulla "Dansairadare" till Arlanda, för vidare transport till Köpenhamn för att se The Deans. Vi hann även med en fika. En timmes flygtur senare var vi i Köpenhamn.


Delar av fredags kvällen spenderade vi på restaurangen Golden Bamboo. Där åt vi en fantastisk middag. Våra vänner Johnny och Maria från Crazy Cat var också här.

Äntligen lördag! Efter lite frukost och shopping på förmiddan så var det dags att knalla iväg till DGI-byen. Klockan tre hälsas vi välkomna av Amager Linedancers som är värd för lördagens dans. Susanne Mose Nielsen hade workshop-pass, där vi fick lära oss All Aboard, Git On Over, Chihuahua och Gimme Hope Jo’anna. Susanne var för övrigt en baddare fräckisar, på danska?!


Efter workshopen så var det dans efter danslista en timme, sen blev det dags för en fantastisk trerätters middag. Till våran stora glädje så var våra vänner från Skåne här.


Efter middagen så var det äntligen dags för The Deans. De startade upp med världens snabbaste Tush Push. Kvällen gick i ett rasande tempo med danslista varvat med The Deans. Det förekom även en del variationer och partner dance. Här ser vi Mia och Johnny dansar Sweet Nothings... Live!. En del danser dansade vi fler gånger, ibland var vi så imponerad av The Deans så vi bara stannade upp.

 
När det var dags för gruppfoto så ville The Deans vara med, det fick de...


Roliga kvällar tar slut. Även den här, tyvärr. Det blev dags att ta avsked, några blev mer frälsta än andra.


Ett stort tack till Amager linedancers för en fantastisk dag i Köpenhamn!

 

70-talskväll i Uppsala 26 september 2003

 

Det var en glad och taggad 5-mannatrupp från Dansa i Rad som begav sig till Uppsala för att få sig lite line dance i 70-talstappning till livs!
En del av oss var mer utklädda än andra

Vi hälsades varmt välkomna av kvällens två discjockeys Caisa och Bosse, som i vanlig ordning skötte ruljansen alldeles briljant!

Både före och efter fikapausen, som vi dessvärre inte har några bildbevis på, så hann vi med att dansa en hel del . Bosse höll i totalt samklang med 70-talstemat en utlärning av Stayin’ Alive, där både armar och höfter fick rrrrrrulla!

Tre stolta Dansa i Radare kammade hem 1:a och 2:a priset i SHSDs utklädningstävling. Här ser vi 2:apristagaren Johanna gömma sig bakom ett par GIGANTISKA… glasögon! Förutom att vi i Dansa i Rad gärna vurmar lite extra för fikapauserna så ser vi att även andra seder sprids som en löpeld genom landet. Här ser vi SHSDs Andreas prova på att göra en ”Anders” (=5 minuters stödvila i värsta stojet..) Åhh så skönt!

Å hej hå å hej hå, Gypsy Woman är ju aldrig fel, inte heller den här dansen med för tillfället okänt namn… När man dansar som bäst så kan vem som helst komma av sig och snickra ihop en alldeles egen variant.. Här ser vi Johanna och Monika stanna upp och fundera över vad det är som egentligen händer, medan andra oförtrutet dansar vidare.

Klockan slog 22, dansarna på golvet blev glesare. Somliga var glada men slitna, andra var bara glada. Dax att åka hem…
 

Tusen tack för ännu en kanonkväll hos SHSD i Uppsala!
 

Maggie Gallagher i Sundsvall 9 augusti 2003

 

Efter att ha tagit en "stödfika" vid uppsamlingen i Villastan begav vi oss iväg mot Sundsvall. Vi hade nämligen snokat reda på att ingen mindre än Maggie Gallagher skulle besöka Thunderboots. Givetvis ville även vi vara med! Det var en precis lagom skara deltagare som mötte upp oss när vi kom fram till Bergsåkers Folkets Hus fem minuter före start. Vädret var lite för bra, men vad sjutton, det är ju bara att bita ihop. =)

 

Maggie körde igång i snabb takt, och ökade sedan HELA KVÄLLEN! Man kan inte låta bli att förundras över hur mycket energi som finns i den damen! Dessvärre hann det inte bli så mycket fika i och med att Maggie körde på oförtrutet. I de små pauser som blev, körde Kerstin och Niklas på med önskedanser. Den enda "riktiga" paus vi fick var när Kerstin bröt för middag mellan fem och sex. Då passade vissa på att äta och andra att vila...

 

Givetvis fortsatte vi i ett rasande tempo och fler danser strömmade ur damen från England. Folk hade kommit från när och fjärran, men vissa av oss fick mer uppmärksamhet än andra.

 

När de flesta av oss redan givit upp, kom Maggie på att hon skulle ha en liten show, så vi satte oss alla i en ring runt golvet och Maggie visade en blandning av line dance och river dance i häftig symbios. Om du vill se Maggie i rörliga bilder, högerklicka här och välj "spara som...". Öppna sedan filen sedan den kommit hem till dig (film på 2,2Mb/35sek).

 

Framåt niotiden hade vi lärt oss inte mindre än 5 nya danser och hon skulle vidare på fest. Vi hann givetvis med ett gruppfoto. Maggie tackade sedan för sig och vi få som fanns kvar fick dansa önskedanser tills klockan slog elva. Då var vi nog alla så trötta att det nog inte fanns någon som ville dansa mer den dagen...  *pust*

 

Vi tackar Thunderboots för en väldigt välarrangerad tillställning och hoppas att vi ses snart igen!

 

Countryfestivalen 1-2-3 augusti  2003

 

Eftersom det har blivit en väldigt stor efterfrågan på bilder från festivalen redan nu, så kan ni tjuvkika på dessa redan innan texterna är klara... Jag skulle också vilja passa på att göra en förfrågan till alla er som hade en digitalkamera med er: Jag mottager tacksamt alla bidrag till bildsamlingen gällande countryfestivalen Furuvik 2003! Har du några hyfsade bilder med line dance (eller annat) på, skicka gärna ett mejl till marcus@dansairad.nu. Tack på förhand!

Hittills har vi dessa bilder:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

 

Vi tackar alla er dansare som gjorde denna helg till en dansfest att minnas!

 

SM i Uppsala 24-27 juli 2003

 

SM i line dance... Jo, och i Uppsala som ligger nära och bra.. Givetvis ska vi dit! Spana in "hjärngänget". På vägen dit visste vi inte direkt var det var vi skulle, men vi hakade på andra som visste bättre .

 

Väl där konstaterade vi att det var varmt. Väldigt varmt... Men vad gjorde väl det? Vi skulle ju bara dansa i några timmar... Vi träffade folk från hela landet. Bl.a. Martin från Helsingborg och dessutom en kille vid namn Ivan som hälsade på från Florida, USA. Han hade nog minst lika roligt som oss. Han borde platsa direkt i Dansa i Rad! Spana även in den här pajsarn som vi lyckades hitta på!

 

Värmen tärde dock hårt på oss. Det tog inte lång tid innan vi blev "tvungna" att äta lite.

 

Nyätna dansade vi sedan lite till, men insåg att vi började få solsting eller nåt. Det verkade som om de körde "Surrender" för tionde gången samma dag. Vi samlade ihop ett gäng till ett möte och diskuterade huruvida det verkligen var så. Vi kom fram till att det nog dessvärre var så... Vi konstaterade även att man kanske borde investerat i ett dansgolv till B-salen, då det bestod i ett rent gympasalsgolv. Man satt verkligen fast med fossingarna. Inge kul! Å andra sidan var golvet i A-salen (där det mesta av dansen försiggick) så bra som man någonsin kunde önska. Helt outstanding!

 

Lördagen avslutades med en brakmiddag på en grekisk restaurang. De människor som slog sig ihop med oss tog faktiskt upp både 1, 2, 3 och 4 bord! Tydligen en riktig höjdare enligt utsago från ett par deltagare.

 

För att summera: Om man bortser från bristen på bra golv och den ofantliga värmen, kan man lugnt konstatera att SM 2003 var en fantastiskt rolig och framförallt billig tillställning för oss line dancers att besöka. Även om man inte tävlar!

 

Boulognern den 3 juni 2003

 

Tjo! Här kommer ett nytt galleri. Vi var ett gäng dansare från ett antal klubbar som "dansade benen ludna" i Boulognern i tisdags. Vi gissade att det var ett 50-tal dansare på plats. Vi hade fantastiskt fint väder, varmt och gott men ändå myggfritt. Anders hade "knypplat" ihop en stilig skylt som beskrev vad som pågick... Snyggt, eller hur?

 

Vi hann med både en och två danser innan det blev dags för fika. Som ni vet går det ju åt en och annan kalori för både Donegan's Reel och Gypsy Woman...  :-)

 

Efter det traditionella fikat gav vi oss givetvis av mot golvet igen. "Ingen panik, alla på en gång!". Tydligen smög det visst in någon riktigt svår dans på vägen också. Spana in hur koncentrerade främre raden på det här fotot är...

 

I brist på kapprum, fixade visst Thomas en liten utlärning på sidan av dansgolvet. Vi är lite osäkra på vilken dans han visade, men de såg ut att ha roligt och det är ju ändå det som är huvudsaken.

 

Vi tackar givetvis Hilkka för den geniala idén med Boulognerdans och den här veckan skickar vi även ett tack till Therése som skötte danslistan och musiken!

 

Inbjudningsdans i Skutskär 31 maj 2003

 

Ujujuj, den här tillställningen gick inte av för hackor! Förberedelserna började några timmar innan och givetvis såg vi till att hinna med en uppvärmningsfika innan de första gästerna dök upp!  ;-) 

 

I entrén stod Jonas och den första skålen gratis godis. Det dök upp folk från när och fjärran och danserna började komma igång. Av allt att döma verkade våra gäster (och vi själva) ha väldans roligt! Mia och Therése höll i varsin utlärning: "She Bangs" resp. "Double Cheese Burger"

Kvällen till ära fanns det ett antal "kopojkar" och "koflickor" på plats. Här finns ett par av dem på bild.

 

Efter två timmars dansande bröt vi för mat- och fikapaus och allmän picnic på baksidan. Bilden visar dock inte alla som var ute... Totalt var det över 100 personer på plats! Jättekul!

 

Dansen fortsatte sedan med bl.a. Crazy Legs och Skutskärsvarianten av Ghost Train.

 

Efter en hel dags dansande åkte vi trötta med glada hem.

 

Tack alla som gjorde denna kväll så lyckad! Ett speciellt tack till de människor som ställde upp för att anordna mat, fika, ljudanläggning, entré, utlärningar osv. Utan er hade detta inte varit möjligt!

 

Ett tack även till alla de företag som hjälpte till med sponsring för kvällen!

 

Öland - påsken 2003

 

Nu har vi varit på gång igen! Denna gång bar det av till Öland på line dance weekend. Avresa kl. 04.00 från countryfestivalsmetropolen Furuvik. Lagom trötta, men trevliga... =)  Givetvis kom vi inte så värst långt innan det blev dags för fika. En av många fikabilder redovisas här.

 

Väl på plats visade det sig att vi inte var de enda som kommit på idén med att åka just till Öland för att dansa. Det var ganska många på plats från Övertorneå i norr till Helsingborg i syd. Diverse glada och trevliga människor från både vår klubb och andra. Här ser vi ett par trevliga figurer och en (i vanlig ordning) uttorkad "webbmästare". Dans tär på vätskeförrådet!

 

Vi fick lära oss ett helt gäng nya, kula danser, bl.a. "Nelly's dilemma", som kommer att bli en favorit! Vi dansade mer eller mindre konstant i dessa dagarna tre, för med helpension fick man rätt bra med tid till dans & sånt!

 

Trötta men glada återvände vi hemåt och lovade oss själva att åka dit nästa år igen!