Pressarkiv

 

 

Roy Verdonk på Estraden i Gävle, 17 maj 2008:


Att linedance-dansare inte måste ha cowboyhatt och rutig skjorta visade Skutskärsklubben Dansairad.
När GD tittade förbi använde de en del av middagspausen till att nöta in en dans kallad "I Heard It
Through the Grapevine".

 

Läs artiken i sin helhet.

 

 

Dagens Ros i Arbetarbladet den 17 mars 2007:


...till alla i linedanceföreningen Dansa i rad för att ni ser till att vi andra dansare har så himla roligt. Minst en dag varje vecka får man komma hem genomdansad, trött och alldeles, alldeles... lycklig!

En på golvet

 

 

CityRadion den 25 juli 2006:

 

Dansa i Rad blev inbjudna till programmet Nightflight på CityRadion 102,7 för att berätta lite om line dance och vår kursverksamhet. Givetvis ställer vi upp på sånt! Mia & Monika steg in i studion en fredagkväll och berättade gladeligen mer om vår ädla dansform. Ljudklippet har editerats av upphovsrättsliga skäl så att musik- och reklaminslagen är bortklippta. Tips! Om du får problem att spela upp klippet, prova att högerklicka på länken nedan och välj "Kopiera genväg". Öppna sedan din mediaspelare (Windows Media Player/WinAmp eller annan), välj Arkiv > Öppna URL och klistra in länken.

 

Radioinslaget är 17 min och 5 sek långt och finns här!

OBS! Ljudklippet är på 11,7 Mb så om du är uppkopplad via modem kommer det dessvärre ta väldigt lång tid att hämta...

 

 

Gefle dagblad 20 juli 2006:

 

Erik Anneborn på Gefle dagblad kom till oss i Boulognern och dansade med oss.

 

Citat ur artikeln: "Vilken är sommarens heta fluga? Pardans är det inte. TV4:s Let's Dance gjorde slut på alla former av salsa och sånt.

[...]

Tur att du har mig, din trendguru, som vet lösningen på sommarens fotproblem. Den heter linedance.

[...]

I sommar står planeterna rätt för linedance och naturligtvis har undertecknad kollat upp det här åt dig. Gävles representanter för linedance, föreningen Dansa I Rad, kör tisdagsdanser i Bolougnern och för den som vill prova på är det gratis. Så vad finns det för ursäkter? Nu drar vi!"

 

Artikeln i digitalt format (mer läsvänligt) finner du här.

Samma artikel i analogt format (mer bilder) finner du här.

 

 

Norrköpings tidningar lör den 29 april 2006:

 

Här skrevs ännu en bra artikel om line dance.

 

Lite citat ur artikeln:

"Glöm tango, vals, bugg och andra danser som kräver en partner. Att dansa i rad är det som gäller, en dansform som sprider sig som en löpeld i landet." [...] "I linedance kan alla vara med oavsett ålder. Grundstegen lär man sig ganska snabbt och med dem kommer man långt. Linedance går att dansa till all slags musik; rock, funk, disco, latino, country, det spelar ingen roll. Kända låtar koreograferas och varje månad dyker 200-300 nya danser upp." [...] "Linedance finns på alla nivåer. Från superenkelt till jättesvårt. Alla kan vara med på något, säger Pernilla Eklund. Många reser långt för att dansa ihop. En stor händelse är linedancekryssningen till Åbo om ett par veckor. Och samlingen på Öland framåt hösten."

 

Artikeln i sin helhet nås på denna länk.

 

 

Lokaltidningen i Kristinehamn:

En liten artikel om line dance finns på denna länk!

 

Citat ur artikeln:

"Stämningen är hög på Saltmästaren, och visst verkar dansarna ha kul. Ännu mer träning för skrattmusklerna blir det när undertecknad provar på, och trasslar in både armar och ben i varandra. Men roligt var det!"

 

Låter som man provat på enligt Dansa i Rads manér! =)

 

 

Ur Arbetarbladet 2005-12-05:

 

Dagens ros

"...till Monika och Eva, som lett dansairad nybörjarkurs, för den gångna terminen. Ni har förgyllt hösten för oss alla."
Golvknarrarna

 

DN 2005-09-03:

En mycket välskriven artikel om line dance finns att läsa på DNs hemsida.

 

Citat ur artikeln:

"Få samtida dansformer är så förtalade, så älskade och så lite kända som linedance. Ändå utövas den i länder över hela världen av personer i alla åldrar, ur alla samhällsklasser, av alla viktkategorier och på alla nivåer - samtidigt. Linedance har inget kön, ingen klass, ålder, kroppsvikt eller etnicitet. I Sverige linedansar mellan 10.000 och 15.000 personer knutna till närmare 200 klubbar och ett okänt antal oberoende nätverk från Pajala till Ystad.

I England line­dansar över en miljon människor. I Singapore återfinns minst åtta linedanceklubbar; i Bukit Merah Centrals amfiteater slår man följe varje söndag kl 18-22. I Israel, i Förenade Arabemiraten, Sydafrika, Malaysia och Indonesien möts nybörjare, fortsättare och professionella för att sida vid sida rinna ut över golven i Esrahall (Netanya) och St Stephen’s Churh Hall (Kapstaden), i Jalan Permas (Johor Bahru)och Taman Alfa Indah (Jakarta). Förra året samlades 3.000 människor på Wembleys idrottsarena för att uppföra en och samma dans. "Remember, ­there are no strangers in our club, just friends you haven’t met", lugnar den israeliska klubben Step-In Line.

 

I sin moderna, globala form är den en elegant och komplex kameleont inrymd i en kvadrat som fångat upp steg från cha-cha, hiphop och vals, rumba, rock och irländsk step, tango, funk, hambo, mambo, samba, swing, salsa och bosanova, gospelns improvisationer och grekisk folkdans, jitterbugg, aerobics, foxtrot och calypso med mera alla sparsamt inordnade i korta lättdansade sektioner i åtta takter (valsen räknas i sex) koreograferade efter populära låtar. Förr främst country, i dag alla slags musikstilar. "
 

 

 

Omnämnande i Masters in Lines nyhetsbrev:

 

Angående sista dagens sista minuter:

"...They were still going strong in the social room however, as Paul found out as his services were requested to go over a couple of dances. Talk about party animals, these people didn't want to go home, especially the Swedish group. Big Dave almost ended up in a boxing match with a security guard as they were trying everything to get us out of the room early, yet they hadn't planned on messing with the fellow Geordie duo of Paul and Big Dave."

 

Ja, vissa ger ju inte upp i första taget! 

 

Arbetarbladet 2005-05-05:

Dagens Ros:

 

"... till Dansairad lainedans-klubb för trevliga och lärorika måndagar och tisdagar då vi har dansat tillsammans och haft roligt. Tack alla danledare festfixare och värdar och värdinnor för den här terminen. Vi ses i sommar i Boulognerskogen tisdagskvällar."
Ingrid och Carina och de andra dansarna Måndagsgruppen

 

Kommentar: Goda ord mottages med tacksamhet. Vi ses i sommar!  Webmaster & CO

 

 

Annonsbladet december 2003:

 

Veckans Ros:

 

"... till Styrelsen Dansa i Rad, Skutskär, för den trevliga avslutningen fredag den 12 december. Luciatåget var en succé."

Vi som var där

 

"... till ledarna Marcus, Monika o Thomas för en härlig termin. Ni är så glada o goa att det är en fröjd att vara med. Vi ses snart!"

Dansa i Rad Nybörjare/Fortsättning

 

 

Arbetarbladet 2003-11-27:

 

Saxat från Arbetarbladet Online (Dagens Ros):

 

"... till våra superduktiga linedance-instruktörer på Dansa i Rad i Skutskär. En extra ros till Marcus som bjuder så mycket på sig själv, vi har så himla kul!"


5-6-7-8

 

Kommentar: Man tackar och bugar för berömmet. Alltid trevligt att veta att ni också har kul!     Marcus
 

 

 

Gefle Dagblad 2003-08-08:

 

En artikel om artikeln i Aftonbladet nedan...  =)

 

Saxat från GD online:

 

"ÄR NOG VÄLKOMMEN TILLBAKA TILL SKUTSKÄR

 "Att passera Skutskär är att få en aning om hur det skulle vara att dela hiss med Föreningen ärtsoppans vänner, en torsdag strax efter middagstid." skriver Johan Hakelius i onsdagens Aftonbladet.

 Senare i sin krönika om linjedansande Skutskärsbor konstaterar han att "Det är inte själva Skutskär som luktar. Det är någon, sannolikt en girig stockholmare, som bestämt sig för att koka pappersmassa i Skutskär. Och har man någonsin träffat Skutskärsbor inser man att just den staden är osedvanligt dåligt lämpad för att skrämma bort någon. För Skutskärsbor är trevliga. Skutskärsbor är öppna. Skutskärsbor är roliga. De är glada, välkomnande och vänliga."

 Vi skulle tro att Hakelius är mycket välkommen tillbaka till Skutskär."

 

Fotnot: Det är han!    Webbmasterns anm.

 

 

Aftonbladet 2003-08-04:

 

Citerat från artikeln: "Johan Hakelius, Aftonbladets egensinnige sistasides-kolumnist, fortsätter sin resa i den svenska sommaren. I dag åt han i Boulognerskogen i Gävle och upptäcker nöjet med den undangömda konstformen linedance. Den uppfanns av gruvarbetare, men dansas numera av alla."

...

"Den här sortens roligt trodde man försvann med raketosten och Sigge Fürsts Frukostklubb. Till och med en inbiten cyniker vill vara med. Och det får jag."

...

"Jag skulle tro att det ser ut som Riverdance. Om man tänker sig en riverdansare som käkat en platta lugnande Sobril och för första gången på ett halvår klivit ur en gipsvagga. Okontrollerade spasmer i benen. Stel överkropp. Tungan som balansjämvikt. Mindre John Wayne och mer John Cleese. Men saken är den att det inte spelar någon roll. För man kan inte göra bort sig i Dansa i rad. Det är omöjligt. De har avskaffat det begreppet i Skutskär. Allt man får är vänliga leenden och goda råd."

 

På grund av artikelns längd har vi valt att lägga den som en separat PDF-fil. Klicka här för att hämta den, eller titta på den på Aftonbladets hemsida.

 

Dessvärre verkar det ha smugit sig in faktafel i artikeln. Det jag hittills sett är:

 

"61 nybörjare har anmält sig till höstens kursstart i A-salen på Folkets hus, berättar Hilkka Andersson, en av Dansa i rads uppfinnare." Rätt ska vara: 61 nybörjare hade anmält sig till Dansa i Rads kursstart i våras i A-salen på Folkets hus, berättar Hilkka Andersson, eldsjäl och instruktör i grannklubben Lighthouse Stompers".

 

Sen stod det ju tyvärr inget om Lighthouse Stompers...   Äras den som äras bör! Tack Hilkka för den fantastiska idén! Utan dig hade det ju inte blitt av!

 

Webbmasterns anm.

 

 

Gefle Dagblad 2003-05-03:

 

 

 

Upplands nyheter 2003-05-16:

 

 

 

Arbetarbladet 2003-05-16: